Klikněte pro nastavení vyššího kontrastu zobrazení Klikněte pro nastavení velikosti textu

Olympijský trénink s Šárkou Kašpárkovou

Zveřejněno: 10.4.2022

Již několik let se účastníme Sazka Olympijského víceboje. Sazka Olympijský víceboj je největší školní sportovní projekt v České republice. Po splnění všech disciplín jsme nasbírali potřebné body a naše škola byla opět v osudí losování o trénink s olympionikem. Z každého kraje získala tento výjimečný sportovní den pouze jedna škola. A za Pardubický kraj to byla právě ta naše!
Povedlo se nám to již potřetí! Tato výjimečná sportovní akce se uskutečnila v pondělí 4. dubna 2022. Tým, který zavítal na naši školu, tvořili tenistka Petra Svobodová, trojnásobný účastník olympijských her ve skoku o tyči Štěpán Janáček, bronzová medailistka z olympijských her v Atlantě, mistryně světa v trojskoku a účastnice taneční soutěže Star Dance Šárka Kašpárková, celou akci moderoval iluzionista Pavel Dolejška. Děti si společně se známými sportovci zacvičily na 4 stanovištích, kde pro ně byly připraveny zajímavé úkoly. Největší úspěch slavila střelba z elektronické pušky známé z biatlonu. Celou akci zakončil kouzelník a autogramiáda sportovců.
Cílem Olympijského diplomu, k jehož získání musí děti splnit 8 disciplín, není soutěžit o nejlepší výkony, ale u žáků najít jejich přednosti a dle toho jim doporučit sporty, pro které mají talent. Učitel s žáky v hodinách tělesné výchovy absolvuje alespoň jednou za školní rok 8 disciplín testujících rychlost, ohebnost, vytrvalost, sílu, hbitost, rovnováhu, silovou vytrvalost a výbušnost.

Analýza nemá za úkol najít jen šikovné sportovce, ale ukázat, že sport je tu pro každého.

Mgr. Tomáš Fliedr


Další fotografie i video zde:

https://www.sazkaolympijskyviceboj.cz/multimedia/olympijsky-trenink-se-sarkou-kasparkovou-na-zs-dolni-ujezd

https://svitavsky.denik.cz/zpravy_region/dolni-ujezd-potreti-hostil-olympijsky-viceboj-s-atletkou-sarkou-kasparkovou-2022.html