Klikněte pro nastavení vyššího kontrastu zobrazení Klikněte pro nastavení velikosti textu

9.A se loučí

Zveřejněno: 9.7.2018

Vážené dámy, vážení pánové

Může se to zdát neuvěřitelné, ale uběhlo devět let od doby, kdy jsme jako malí špunti na kráčeli do školy v příliš velkých bačkůrkách a s taškami, ze kterých nás bolela záda.

Celé tohle to divadlo, občas tragédie, někdy komedie, sem tam i drama, začalo prvním dnem na ZŠ. Pamatuji si sebe ten den během zápisu. Určitě jsem tam byla s rodiči a se zvláštním pocitem v kalhotách. Koukala jsem se okolo a až na pár vyjímek si přála, aby se tihle nestali mými spolužáky. A víte co? Karma je sv…  Proradná!!!

Stačilo spatřit už první den úsměv od ucha k uchu s křivýma  zubama a věděla jsem, že je zle.!!! Teď jsem ale ráda, že s nimi ve třídě jsem, protože tak úžasné a zábavné lidi už nikdy nepotkám. Jasně, možná na střední, ale bude se mi stýskat po hláškách, podle kterých v roce 1938 proběhlo Pražské jaro, po šouletu alias hrachová kaše, a vymlouvání že „ Tohle jsme se přece neučili“.

Možná, že se tahle vlna vzdoru dostala k povrchu zemskému v šesté třídě, kdy jsme poprvé vkročili na druhý stupeň.  A co teprve ty dlouhé schody nahoru. Potom ale přišla sedmička, která musí házet pohrdavé pohledy na všechno, co je jen trochu mladší. V té době dochází k poznání několika pojmů např. sublimace, termonukleární reakce, a mnoho dalších pojmů, které vám nepřeju znát.

Myslím, že se učitelé těší, až tyhle řeči skončí a dostanou kytku, ale chtěla bych ještě poděkovat ostatním kamarádům, kteří nás zachraňovali od toho, abych se z toho učení nezbláznili (mluvím na tebe …). A samozřejmě rodičům, kteří tu sice nejsou, ale stojí za zmínku.

Kuchařkám za skvělé obědy, Panu školníkovi, jehož jméno se asi nikdy nedozvím, a uklízečkám, které i naší vinou museli znova vytírat chodbu.

Teď je komplikovaná část: UČITELÉ!

Úplně poprvé nás spatřila Paní učitelka STRÁNÍKOVÁ, která s námi trpěla 2 roky, protože už tehdy jsme se nezdráhali během hodin kecat. Od ní víme 1+1=2, P je jako B bez jednoho bříška, ale stejně je v tom rozdíl. Bohužel jsme se museli rozloučit s Pepou Mrázem.

Ve třetí třídě nás dostala p. u. JIRÁČKOVÁ, které vděčíme za pověst slušňáků, kteří mají tendenci jí pozdravit alespoň 3x denně. Naučila nás milovat násobilku, kterou si do teď nepamatujeme, zvláště číslo 7 a 8 a na řadu také přichází B F L M P S V Z. Dva roky tady s námi byla Áďa Radková, kterou potom vystřídal Jára Zima, který vyšel ZŠ minulý rok.

Seznámili jsme se s novými učiteli: Panem učitelem HÁJKEM, který s námi měl nervy během hraní na flétnu. Paní učitelkou ADAMSKOU, která nás vedla v hodinách PC a naučila nás vyhrát Velkou Pardubickou. A učitelkami na AJ: Paní učitelkou MELŠOVOU, která nás naučila základy, Paní učitelkou  WATROBOVOU, se kterou jsme zpívali anglické písničky, ale obzvlášť jsme se zlepšili s Paní učitelkou HRUBOU, která nás doprovázela posledními 4 ročníky, a díky ní se pro nás stala AJ velmi oblíbeným předmětem na škole, její rady do života a vyprávění z jejích školních let, jsou nedocenitelné a nezapomenutelné.

Naše díky věnujeme Paní učitelce LEISNEROVÉ, za její nadšení vtlouct nám do hlavy, kde leží Ontário, a kdo tvořil osu Berlín- Řím- Tokio. Paní učitelce LENIČKOVÉ, ona nám přiblížila Karla Gotta, také Panu učiteli ŽÁKOVI za narážky na Obecnou školu. Za skvělé hodiny rodinky Paní učitelce ŠVECOVÉ, Paní učitelce JIRÁNKOVÉ, která nás učila PŘ NJV a VV. S Panem učitelem ADSAMSKÝM , jsme prozkoumali tajemství češtiny a literatury. Přesto ale nevíme, kdo je ta ženská na obálce čítanky.

Dále děkujeme Paní učitelce KAPOUNOVÉ, za její originální nápady ve VV a rady ohledně SŠ. S Panem učitelem BRŮNOU jsme měli hodiny TV, stejně jako s Paní učitelkou ANDRLOVOU s ní jsme měli navíc i HV. Náš vztah k němčině se o 1% zvýšil s příchodem Pana učitele SOUKUPA, který nás učil 2 roky.

Fyzika stojí na základech, že se protiklady přitahují. Všichni se diví, že nemáme fyziku moc v oblibě, stejně tak děkujeme i Panu učiteli FLIEDROVI. Panu řediteli, který nás podporoval v naší touze poznávat šutry a přírodu. A mimochodem navždy budu mít knedlíky spojené s dýchací soustavou.

Doslovem chceme poděkovat naší třídní MARTINĚ FIALOVÉ,  protože nás její rádoby škrcení, chlívečkování a jablko-hrušky provedli počítáním rovnic těžkých jako… a chemií, která byla celkem fajn. Byla vždy pro každou špatnost. Pokaždé nám ošetřila bebí, když bylo potřeba, vždy nás předem varovala před novou látkou a zrušila nám těžké pololetní písemky. Její otevřená náruč, tu pro nás vždy byla. Díky tomu si ji vážíme a nikdy na ní nezapomeneme. Budeme na vás vzpomínat s láskou, respektem a vždy v dobrém.

 Asi by nebylo od věci, kdybychom poděkovali i vám, za to, že jste nás poslouchali, i když pár jedinců támhle vzadu usíná.  Děkujeme za krásných 9 let a přejeme vám krásný zbytek školní docházky minimálně tak krásný tak jako jsme ho měli my. 

 

Doufáme, že se tady za rok potkáme a co za rok za 5 let a co za 5 let za 10 let a co za 10 let za 50 let a co za 50 let, prostě za hodně dlouho…ale aspoň někdy. Prozatím na shledanou….

Sběr papíru

Zveřejněno: 18.3.2024

Vážení spoluobčané, rádi bychom vás upozornili na to, že v termínu od 22. -24. 4. 2024 bude probíhat v základní škole sběr papíru a kartonu. Vytříděný, svázaný a zvážený sběr přivážejte, prosím, k pos...

Kalkulace ceny obědů ve školní jídelně platná od 1. 1. 2024

Zveřejněno: 13.12.2023

V příloze jsou ceny stravování ve školní jídelně, které budou platné od 1. 1. 2024. Ceny musely být zvýšeny vzhledem k neustále rostoucím cenám potravin.  ...

Šablony pro MŠ a ZŠ 2023-2025

Zveřejněno: 7.9.2023

V průběhu následujících dvou let bude základní i  mateřská škola využívat další „šablony“. MŠMT poskytlo tuto dotaci z Operačního programu Jan Amos Komenský ve výši cca 3 mil.Kč. Ta nám umožní uhradi...

Digitalizujeme školu

Zveřejněno: 2.1.2023

Naše škola je zapojena do projektu DIGITALIZUJEME ŠKOLU REALIZACE INVESTICE NÁRODNÍHO PLÁNU OBNOVY - KOMPONENTA 3.1. Projekt je realizován z prostředků Evropské unie, termín realizace je leden - pros...

Info pro cizí strávníky

Zveřejněno: 7.2.2022

V důsledku růstu přímých a provozní nákladů školní jídelny se od 1. 3. 2022 zvyšuje cena obědů pro cizí strávníky na 75,-Kč.  ...

Ceník pronájmu hřiště s umělým povrchem

Zveřejněno: 3.1.2022

V příloze je aktuální ceník pronájmu hřiště s umělým povrchem. ...

Změna tarifu - tělocvična

Zveřejněno: 3.1.2022

Upozorňujeme na změnu tarifu za pronájem školní tělocvičny- za 1 hod. pronájmu budou nově od 1.1.2022 platit členové Sokola 250,-Kč, ostatní 350,-Kč. ...